Η οικογένεια Κλιάφα
Το 1927 η εταιρεία Κλιάφα ξεκίνησε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, την παραγωγή αναψυκτικών, σε μια μικρή μονάδα εμφιάλωσης. Τα προϊόντα της εταιρείας πρόσφεραν μια μοναδική γευστική εμπειρία και κυριάρχησαν γρήγορα στην τοπική αγορά. Από τότε μέχρι σήμερα, συνεχίζει την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, συνδυάζοντας την οικογενειακή παράδοση και τις τεχνολογικές καινοτομίες. Με σεβασμό στην αυθεντικότητα και την επιλογή των πρώτων υλών, χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή με την οποία εμφιάλωσε για πρώτη φορά αναψυκτικά ο Θεόδωρος Κλιάφας για να προσφέρει δροσιά και απόλαυση σε όλη την Ελλάδα.
Οι αξίες μας

Από το 1926 έως και σήμερα, συνδυάζουμε την ποιότητα και
τη γεύση σε κάθε μας προϊόν. Έχοντας ξεκινήσει σαν μια οικογενειακή επιχείρηση, με το πέρασμα των χρόνων συνεχίζουμε να διατηρούμε τις αξίες της και να γινόμαστε ολοένα και μεγαλύτερη οικογένεια, με όλους τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε καθημερινά.
 • Καινοτομία
  Από το 1933 που ο Θεόδωρος Κλιάφας κατήργησε τα πώματα πορσελάνης και εισήγαγε πρώτος στην Ελλάδα το μεταλλικό πώμα crown και μέχρι σήμερα, η καινοτομία βρίσκεται μέσα
  στο DNA του brand, σε όλους τους τομείς.
 • Σεβασμός προς το περιβάλλον
  Από το 1984, με πρόθεση να προστατέψει το περιβάλλον,
  η εταρία εγκαθιστά βιολογικό καθαρισμό. Με τον ίδιο στόχο, συμμετέχει στην ομάδα των εταιρειών που συγκροτούν την εταιρεία ΕΕΑΑ, τον ελληνικό φορέα διαχείρισης αποβλήτων των συσκευασιών.
 • Μοναδική γεύση
  Για την παραγωγή των προϊόντων της χρησιμοποιείται
  μέχρι και σήμερα η ίδια συνταγή με την οποία εμφιάλωσε
  για πρώτη φορά αναψυκτικά ο Θεόδωρος Κλιάφας.
Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Στόχος μας είναι η προσφορά
Στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζομενους και τις οικογένειες τους
αλλά και τις οικογένειες του τόπου μας.

 • Η οικογένειά μας ανταποκρίνεται ενωμένη σε όλες τις απαιτήσεις και ανάγκες σαν μία ομάδα. Όραμα της εταιρίας είναι το εργασιακό περιβάλλον να αποτελεί, για όλους τους εργαζομένους, χώρο έμπνευσης και έκφρασης. Να δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και οικειότητας.

  Η αδράνεια και η στασιμότητα δε χαρακτηρίζει το ανθρώπινο δυναμικό μας. Γι’ αυτό τον λόγο, ανταποκρινόμαστε στο ανήσυχο πνεύμα των εργαζομένων μας για συνεχόμενη εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογικές τάσεις και στις νέες εταιρικές απαιτήσεις και εξελίξεις. Διοργανώνουμε σεμινάρια και επενδύουμε σε νεανικό εργατικό δυναμικό, το οποίο χαρίζει στην οικογένεια μας τη φρέσκια και προοδευτική ματιά, έτσι ώστε να κυνηγήσει κάθε τι πρωτοποριακό.


 • Η Οικογένεια Κλιάφα βρίσκεται δίπλα στην Τρικαλινή Πρωταθλήτρια του Τάε Κβον Ντο, Φανή Τζέλη, σε όλη την πορεία της, από την επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέχρι τον επόμενο στόχο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024 στο Παρίσι.

  Η συνεργασία, που έχει ξεκινήσει από το 2019, στηρίζεται στη προαγωγή της φιλοσοφίας του «Ευ Αγωνίζεσθαι». Η προσήλωση της στο στόχο και η επίμονη προσπάθεια, σε συνδυασμό με τη φροντίδα της Οικογένειας Κλιάφα, ήταν η συνταγή που την οδήγησαν στο βάθρο της επιτυχίας.

  Η στήριξη μας σε νέους ανθρώπους, γεμάτους μεράκι για επιτυχία και πρόοδο, δε θα σταματήσει ποτέ. Είμαστε υπερήφανοι χορηγοί της εξέλιξης, που ξεκινά από τον τόπο μας και αντηχεί σε ολόκληρο τον πλανήτη.


  Η δράση μας για τον αθλητισμό προεκτείνεται και στην αδιάλειπτη υποστήριξη  του Συλλόγου Ολυμπιακών Αθλημάτων Τρικάλων.

  Ο ΣΟΑΤ σημειώνει σημαντική πορεία στην  εκπαίδευση των νέων σε ολυμπιακά αθλήματα και την προτροπή τους στη διεκδίκηση τίτλων. Η 7η ολυμπιονίκης , Φανή Τζέλη, είναι ένα από τα παιδιά που ξεκίνησαν από τον ΣΟΑΤ και διακρίθηκαν με το σημαντικότερο των μεταλλίων, τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

  Η Οικογένεια Κλιάφα είναι αρωγός των δράσεων του ΣΟΑΤ, και των διακεκριμένων προπονητών του που στηρίζουν την προσπάθεια των νέων, έχοντας πάντα έναν κοινό στόχο: Να στηρίζουμε το τόπο μας, τους ανθρώπους μας, με τιμή και καμάρι και να ανοίγουμε δρόμους για πρόοδο και εξέλιξη σαν κοινωνία, σαν ομάδα!


  Οδηγός μας, για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα της εταιρίας, είναι η δια βίου επιμόρφωση και εκπαίδευση με κοινό παρονομαστή όλων, τις αρχές της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Όπως κάθε οικογένεια φροντίζει να επιλέγει τα κατάλληλα θρεπτικά υλικά για τη διατροφή της, έτσι και εμείς φροντίζουμε να επιλέγουμε τα πιο υγιεινά συστατικά στοιχεία για να πετύχουμε έναν άρτιο συνδυασμό ποιότητας, γεύσης και απόλαυσης.

  Οι μικροί και μεγάλοι μας επισκέπτες, από όλα τα μέρη της Ελλάδος, μαθαίνουν μέσα από την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις μας ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής του αγαπημένου τους αναψυκτικού ΚΛΙΑΦΑ. Από τη γεώτρηση του βασικού συστατικού του, που είναι το νερό, μέχρι την παρασκευή της αγαπημένης τους γεύση, έτοιμη να την απολαύσουν.

  Το ενδιαφέρον μας, για την προαγωγή της σωστής διατροφής, επεκτείνεται και με τη στήριξη διαφόρων πρωτοβουλιών  Σχολείων ή Φοιτητικών Συλλόγων. Παραμένουμε πιστοί στην πεποίθηση μας, πως μια υπεύθυνη εταιρία οφείλει να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο με το όραμα, τη φιλοσοφία της κα τις αξίες της.


 • Έχοντας ευθύνη να διατηρήσουμε τον πλανήτη φιλόξενο και για τις επόμενες γενιές, έχουμε χτίσει μια βιώσιμη στρατηγική που στηρίζεται στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η μέριμνα μας ξεκινά από την εφοδιαστική αλυσίδα, όταν ακόμα όλα τα συστατικά που δομούν το τελικό μας προϊόν συλλέγονται από προμηθευτές που συμμερίζονται μαζί μας τις ίδιες αξίες. Η διαδικασία παραγωγής των προϊόντων μας, αλλά και η τελική συσκευασία, φροντίζουμε να είναι «πράσινη», ώστε ο κύκλος ζωής της να μη περιορίζεται στη μία χρήση αλλά να επεκτείνεται μέσω της ανακύκλωσης.

  Για όλους τους παραπάνω λόγους, έχουμε εφαρμόσει από το 1987 και διατηρούμε μέχρι σήμερα σύστημα βιολογικού καθαρισμού, με το οποίο τα λύματα της παραγωγής επαναχρησιμοποιούνται ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

  Η δράση μας επεκτείνεται και στη συμβολή μας στην ΕΕΑΑ, ως μια από τις ελληνικές επιχειρήσεις που καθώς παράγουν συσκευασμένα προϊόντα δεσμεύονται στη διαχείριση των αποβλήτων των συσκευασιών τους, μέσα από τη συλλογική διαχείριση των πόρων τους.

  Δίνουμε ζωή στα προϊόντα μας, μακροπρόθεσμα και υπεύθυνα προς το κοινωνικό σύνολο και τον πλανήτη, ως μια επιχείρηση που ανταποκρίνεται με σεβασμό στην εκτίμηση των καταναλωτών της.

Βραβεία & πιστοποιήσεις

Η πολύχρονη εμπειρία, το μεράκι και οι μοναδικές συνταγές της οικογένειας ΚΛΙΑΦΑ
αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται, με τα προϊόντα μας να λαμβάνουν ολοένα
και περισσότερα βραβεία και διεθνείς πιστοποιήσεις για τη γεύση και την ποιότητά τους.

Εργοστάσιο

Η εταιρεία Κλιάφα με μεγάλη παράδοση στην παραγωγή αναψυκτικών προσαρμόζεται συνεχώς στην αγοραστική πραγματικότητα. Από το 2020 οι επενδύσεις άγγιξαν τα 18.000.000€ και απέβλεπαν στην παραγωγή προϊόντων αρίστης ποιότητας.

Οι εγκαταστάσεις μας, αποτελούνται από τον πλέον σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής και εμφιάλωσης και δίνουν τη δυνατότητα για παραγωγή μιας πλούσιας ποικιλίας αναψυκτικών και χυμών.

Συμβαδίζουμε με τις προτιμήσεις των καταναλωτών για ποιοτικότερη και πιο υγιεινή διατροφή και για το λόγο αυτόν προχωρήσαμε στη παραγωγή αναψυκτικών «Χωρίς Συντηρητικά», χάρη στη δυναμική της ασηπτικής τεχνολογίας εμφιάλωσης που διαθέτει η νέα γραμμή παραγωγής, καθιστώντας μας πρωτοπόρους στο σύγχρονο αναψυκτικό.

Η εγκατάσταση και τα προϊόντα διαθέτουν τα πιο σύγχρονα standard ποιότητας και έχουν λάβει τις πιστοποιήσεις ISO 9001:2015, HACCP, ISO 22000:2018, BRC και IFS.

Αυτό το πεδίο χρειάζεται
Αυτό το πεδίο χρειάζεται
Αυτό το πεδίο χρειάζεται
Αυτό το πεδίο χρειάζεται

Για να δείτε την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της Κλιάφα, πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο: Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων