• Ανακυκλώσιμες
    Συσκευασίες
    Σεβασμός στο
    Περιβάλλον

Ανακύκλωση


Συναισθανόμενη πλήρως την κοινωνική της ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον και την προστασία του, η εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ συμμετέχει από το 1992 ενεργά στις προσπάθειες να οργανωθεί ένα αξιόπιστο σύστημα ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας στον ελληνικό χώρο. Μαζί με μεγάλες επιχειρήσεις της ελληνικής βιομηχανίας και του εμπορίου συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και παρείχε οικονομική υποστήριξη σε πιλοτικά προγράμματα ανακύκλωσης.

Το 2001 η εταιρεία ΚΛΙΑΦΑ ήταν μία από τις 21 εταιρείες (ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται η COCA COLA EEE, CHIPITA, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΦΑΓΕ, NESTLE, FRIESLAND, TETRAPAK, HELLAS CAN, UNILEVER, ΕΛΑΪΣ, ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ) οι οποίες, αξιοποιώντας την εμπειρία από τα πιλοτικά προγράμματα, ίδρυσαν την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) στην οποία συμμετέχει και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης που έχει οργανώσει η ΕΕΑΑ έχει εγκριθεί από την Πολιτεία ως ο μοναδικός φορέας στο είδος του στην Ελλάδα και αφορά τη συλλογή, τη μεταφορά, την επαναχρησιμοποίηση και των αξιοποίηση των αποβλήτων των συσκευασιών με βάση τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες και τον νόμο 2939/01 περί «Συσκευασιών και Εναλλακτικής Διαχείρισης των Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων».

Σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ΕΕΑΑ έχει θέσει σε εφαρμογή προγράμματα ανακύκλωσης σε πολλά μέρη της Ελλάδας και έχει θέσει σε λειτουργία εργοστάσια ανάκτησης και αξιοποίησης υλικών συσκευασίας με στόχο να καλύψει σταδιακά ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.

Επικοινωνία

   kliafa (@) otenet.gr
   +3024310 23771
   +3024310 26506
   3ο χλμ Τρικάλων - Λαρίσης,
      Τρίκαλα, 421 00

Πολιτιστικό Κέντρο

Η έκθεση περιλαμβάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή της εταιρίας ΚΛΙΑΦΑ, καθώς επίσης και σύντομα κείμενα, φωτογραφίες, χειρόγραφα και μικροαντικείμενα της καθημερινής ζωής στην πρόσφατη ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.